Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-04@14:50:33 GMT

یار زنجانی شهید نواب صفوی را بیشتر بشناسید

تاریخ انتشار: ۲۷ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۱۵۸۰۱۹

یار زنجانی شهید نواب صفوی را بیشتر بشناسید

ایسنا/زنجان شهید مظفرعلی ذوالقدر یکی از شهدای فداییان اسلام در سال ۱۳۳۴ از افتخارات شهرستان خدابنده و شهر کرسف محسوب می‌شود.

سیدمجتبی نواب صفوی قطعاً یکی از تاثیرگذارترین افراد در تاریخ انقلاب اسلامی به شمار می‌رود، شهیدی که به واسطه از جان‌گذشتگی‌ که داشت نامش برای همیشه در تاریخ کشورمان خواهد درخشید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سیدمجتبی میرلوحی‌تهرانی معروف به نواب صفوی از روحانیون شیعه ایرانی، بنیان‌گذار و رهبر جمعیت فدائیان اسلام است، شهیدی که دروس حوزوی مانند فقه و اصول، تفسیر قرآن و اصول سیاسی و اعتقادی را در تهران و سپس در نجف فرا گرفت. از علامه امینی و سید حسین طباطبایی‌قمی به عنوان اساتید وی در حوزه علمیه نجف یاد شده است.

شهید نواب از پیشتازان مبارزات مسلحانه علیه حکومت پهلوی بود. با ظهور احمد کسروی نواب صفوی جهت مبارزه با تفکرات او از نجف به ایران آمد. قتل کسروی، عبدالحسین هژیر، علی رزم‌‎آرا و حسین علاء از جمله فعالیت‎‌های سیاسی و مبتنی بر عقاید مذهبی نواب صفوی و فدائیان اسلام به شمار می‎رود. برخی از نویسندگان تاریخ معاصر، تلاش‌های نواب صفوی و یارانش را در پیروزی جنبش ملی شدن صنعت نفت ایران موثر دانسته‌اند.

مخالفت با اقدامات دولت دکتر مصدق به دلیل  عمل نکردن به احکام اسلامی از دیگر فعالیت‌‎های وی بود که حبس را برای سید مجتبی در پی داشت. کتاب «جامعه و حکومت اسلامی» از آثار نواب صفوی است. وی در دوران فعالیت سیاسی خود سفرهایی به اردن و مصر داشت که طی آن در دانشگاه الازهر سخنرانی کرده و با ملک حسین پادشاه اردن ملاقات داشته است.

فداییان اسلام در اعتراض به پیوستن ایران به پیمان بغداد، حسین علاء نخست‌وزیر وقت را در آستانه سفر به بغداد برای شرکت در اجلاس این پیمان در روز ۲۵ آبان ۱۳۳۴ توسط مظفر ذوالقدر ترور کردند اما وی جان سالم به در برد و ضارب دستگیر شد و به دنبال آن نواب صفوی و دیگر اعضای مؤثر فدائیان در اول آذر آن سال بازداشت شدند.

شهید صفوی و یارانش تحت شکنجه‌های شدید قرار گرفتند و در دی همان سال در دادگاهی نظامی محاکمه شدند. سرانجام پس از چند جلسه، دادگاه، نواب صفوی به همراه مظفر ذوالقدر، خلیل طهماسبی و محمد واحدی به اعدام محکوم شد. حکم دادگاه در بامداد ۲۷ دی ۱۳۳۴ به اجرا درآمد. پیکر آن‌ها را در مسگرآباد تهران به خاک سپردند.

نقطه قوت فعالیت جمعیت فدائیان اسلام برای زنجانی‌ها حضور یک زنجانی در بین یاران شهید نواب صفوی است، شهید مظفرعلی ذوالقدر یکی از شهدای فداییان اسلام در سال ۱۳۳۴ از افتخارات شهرستان خدابنده و شهر کرسف محسوب می‌شود.

شهید ذوالقدر از پدر و مادر روستایی و از طبقه زحمت‌کش و ساده‌زیست در یکی از خانه‌های خشتی کرسف دیده به جهان گشود. دوران حساس کودکی و نوجوانی خود شاهد زحمات بی‌شائبه پدری مهربان و کشاورز بود که همواره دست‌رنجش، نصیب اربابان ظالم یعنی فئودال‌های آن زمان می‌شد و به این صورت طعم تلخ ارباب‌زدگی را چشید.

شهید ذوالقدر با طی دوران کودکی و پا نهادن به عرصه بزرگ‌سالی خود را به پایتخت رساند. این بزرگ‌مرد عدالت‌خواه و مسلمان کارهای ساده کارگری و بنائی و شاگردی نانوائی را پیشه کرد ولی از مسائل عمومی کشور غافل نبود. بعد از مدت زمانی اندک اقامتش در تهران به آبادان سفر و در حین سفر ضمن درگیری با مشروب‌فروشان آبادان که چرا در کشور اسلامی اقدام به فروش مشروب می‌کنید، با یکی از یاران فدائیان اسلام به نام مهندس نیکو آشنا شده و توسط او به نواب صفوی معرفی می‌شود. از آنجا که شهید نواب صفوی در چهره و بینش مظفر صفا، سادگی، بصیرت و آگاهی را می‌بیند، او را به عنوان یکی از اعضای فدائیان اسلام می‌پذیرد.

مظفر ذوالقدر در راه رسیدن فدائیان اسلام به هدف متعالی خود مشقات زیادی متحمل می‌شود تا آنجا که ضمن مسافرت به کویت و کارگری در آنجا از لحاظ مالی، فدائیان اسلام را یاری می‌دهد. دوران نخست وزیری علاء و تصمیم رژیم پهلوی برای شرکت در پیمان منطقه‌ای خاورمیانه که ابتدا پیمان بغداد نام داشت و بعدها به پیمان نظامی ـ اقتصادی سنتو (cento) مشهور شد.

شهید نواب صفوی نیک می‌دانست که این پیمان برای کشورهای اسلامی، به ویژه ایران، آثار مادی و معنوی شومی را به همراه خواهد داشت، بنابراین در جلسات مشورتی فدائیان اسلام، قرار بر این شد که حسین علاء معدوم شود تا به این طریق، طرح این پیمان به شکست بینجامد.

در آن روزها،‌ فرزند ارشد آیت‌الله کاشانی، مصطفی کاشانی که نماینده مجلس بود، فوت کرده و دولت اعلامیه‌ای رسمی منتشر کرد که در عصر روز بیست و پنجم آبان، ‌به مناسبت درگذشت او، در مسجد شاه مجلس ختمی برگزار خواهد شد و نخست وزیر هم، همراه با چند تن از وزاء،‌ در این مجلس شرکت خواهد کرد.

شهید نواب به مظفرعلی ذوالقدر مأموریت داد تا در مراسم ختم، ‌حسین علاء را از میان بردارد. آن روز رژیم برای حفظ نخست وزیر و سایر وزراء،‌ از تدابیر امنیتی ویژه‌ای استفاده کرده بود. مظفرعلی ذوالقدر کفنی را که روی آن با رنگ قرمز شعارهایی نوشته بودند،‌ به تن کرد و آماده عزیمت شد. مظفرعلی ذوالقدر راهی مسجد شاه شد و در فرصت مقتضی، به سوی علاء‌ شلیک کرد اما او کشته نشد و از این حادثه جان سالم به در برد و مظفرعلی ذوالقدر دستگیر شد.

در سال ۱۳۳۴ شهید نواب، همراه با شهید خلیل طهماسبی، شهید سید محمد واحدی و سید مهدی عبدخدایی در منزل مرحوم آیت‌الله طالقانی مخفی می‌شوند. شب پنجم،‌ شهید نواب به همراه سید محمد واحدی آنجا را به قصد منزل حمید ذوالقدر که به گمان آن‌ها، کمتر از هر جای دیگر مورد سوءظن رژیم است، ترک می‌کنند و شهید طهماسبی و عبدخدایی می‌مانند. آن‌ها پس از مدتی، ‌استخاره می‌کنند و تصمیم می‌گیرند به دنبال شهید نواب،‌ خانه مرحوم طالقانی را به قصد خانه حمید ذوالقدر ترک کنند.

مظفرعلی ذوالقدر در بازداشت تحت شدیدترین ضرب و شتم‌ها قرار می‌گیرد تا هنگامی که تیمور بختیار، ‌ریاکارانه مأموران خود را توبیخ می‌کند که چرا فردی مسلمان و نمازخوان را مورد آزار قرار داده‌اند و در جلسه‌ای خصوصی و با حضور یک فرد روحانی نما،‌ ذوالقدر را متقاعد می‌سازد که فدائیان اسلام در واقع خلاف احکام اسلام حرکت می‌کنند و او نباید خود را در اعمال ایشان شریک سازد و اگر با رژیم همکاری کند، از اعدام رهایی خواهد یافت.

مظفرعلی ذوالقدر به تصور اینکه منزل حمید ذوالقدر جایی است که فدائیان اسلام به احتمال قریب به یقین آنجا نخواهند رفت، نام و نشانی او را می‌دهد. از سوی اداره آگاهی،‌ فردی به نام سرهنگ معنوی، مأمور دستگیری فدائیان اسلام در منزل حمید ذوالقدر می شود. شهید نواب،‌ شهید سیدمحمد واحدی و شهیدخلیل طهماسبی دستگیر می‌شوند و محمد مهدی عبدخدایی، به طرز معجزه‌آسایی می‌گریزند.

رژیم پهلوی پس از دستگیری سران فدائیان اسلام،‌ به قول خود پایبند نمی‌ماند و مظفرعلی ذوالقدر، همراه با شهید نواب، ‌شهید سیدمحمد واحدی و شهید خلیل طهماسبی در سحرگاه هفتم دی ماه ۱۳۳۴،‌ تیرباران شده و پیکرشان را همراه با سایر اجساد در مسگرآباد دفن کردند ولی بعدها جنازه‌ها به دارالسلام قم انتقال داده شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی شهرستانها زنجان فداییان اسلام فدائیان اسلام شهید نواب صفوی محمد واحدی حسین علاء

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۵۸۰۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انواع قارچ‌های خطرناک را بشناسید

به گزارش خبرآنلاین، معاون آموزش و اعتبار بخشی سازمان اورژانس کشور درباره مصرف قارچ های سمی هشدار داد و از مردم و طبیعت گردان خواست به هیچ وجه این قارچ ها را مصرف نکنند.

چندی پیش سازمان اورژانس کشور از مسمومیت ۵۳ نفر در سه استان کشور بر اثر مصرف قارچ های وحشی خبر داد و اعلام کرد که امسال نسبت به سال های پیش، میزان مسومیت ها سه برابر افزایش یافته است. درهمین راستا نیز معاون اورژانس کشور هشدارهایی را به مردم ارائه کرده است.

دکتر حسن نوری ساری در گفت‌وگو با ایسنا درباره قارچ های وحشی گفت: هر ساله در ایام بهار، در استان‌هایی که بارش در آن مناطق زیاد است و خاک خوبی دارند؛ قارچ های مختلفی به صورت خودرو رشد می‌کنند. این قارچ ها در جنگل‌ها ،دامنه کوه‌ها، دشت ها و حتی باغچه ها نیز قابل مشاهده است و در این ایام تعداد آنها بسیار زیاد است. در واقع در تمام استان‌ها این قارچ ها یافت می‌شوند و تنها در مناطق کویری قارچ وحشی رشد نمی‌کند.

فقط قارچ‌های کارخانه‌ای را مصرف کنید

معاون آموزش و اعتبار بخشی سازمان اورژانس کشور ادامه داد: قارچ هایی که این چنین به صورت خودرو در طبیعت رشد می‌کنند؛ به «قارچ‌های وحشی» معروف‌اند و غیرقابل خوردن هستند و تنها قارچ‌هایی که در کارخانه‌ها تولید می‌شوند قابلیت مصرف برای انسان ها را دارند.

نوری با اشاره به علت غیرقابل خوردن این قارچ ها گفت: این قارچ ها را هیچ انسان و حتی حیوانی نمی‌تواند مصرف کند، چرا که اکثر این قارچ‌ها سمی هستند. برخی از این قارچ ها تنها عوارضی مانند اسهال و تهوع دارند و بعضی از آنها به شدت سمی هستند و باعث کشته شدن فرد مصرف کننده می‌شوند.

وی به طبیعت گردان و گردشگران توصیه کرد که به هیچ وجه هیچ قارچی را که در طبیعت مشاهده کرده‌اند؛ نخورند و حتی به آنها دست نزنند زیرا اکثر این قارچ ها قابل تشخیص نیستند.

قارچ‌های سمی با چشم قابل تشخیص نیستند

معاون آموزش و اعتبار بخشی سازمان اورژانس کشور ادامه داد: متاسفانه قارچ‌های سمی با چشم و بدون انجام آزمایش از قارچ‌های غیرسمی قابل تشخیص نیستند. یعنی هیچ مشخصه ظاهری مانند اندازه، رنگ، شکل کلاهک و ... وجود ندارد که بر اساس آن بتوان این دو نوع گروه قارچ را از هم شناسایی کرد بنابراین نباید به هیچ وجه این قارچ‌ها را مصرف کرد.

در صورت مسمومیت با قارچ چه کنیم؟

نوری در پاسخ به این پرسش که اگر فردی اشتباهی این قارچ‌ها را خورد بهترین کار چیست؛ به ایسنا گفت:بهترین روش این است که فرد را به استفراغ کردن مجبور کنیم تا قارچ از بدن وی کاملا خارج شود سپس مراجعه به مراکز درمانی بسیار مهم است.

عوارض قارچ‌های موسکاریا چیست؟

وی با اشاره به انواع قارچ‌ها افزود: برخی قارچ‌ها مانند «قارچ های موسکاریا» ممکن است در بدن فرد آبریزش ایجاد کنند. به این صورت که فرد بسیار عرق می‌کند. بزاق دهان زیاد می‌شود. آبریزش از چشم و بینی نیز اتفاق می‌افتد. همچنین ادرار نیز بسیار زیاد می‌شود که با دارو قابل درمان است.

مراقب توهم قارچ‌های جادویی باشید

معاون آموزش و اعتبار بخشی سازمان اورژانس کشور ادامه داد: نوع دیگری از قارچ ها به نام «قارچ‌های جادویی»، توهم زا هستند. به صورتی که ممکن است به جای مواد مخدر نیز مصرف شوند.

نوری با بیان اینکه این نوع از قارچ مسخ شخصیت می‌آورد؛ گفت: متاسفانه آسیب این قارچ به حدی است که در شخصیت فرد تغییراتی ایجاد می‌کند. به صورتی‌که ممکن است یک استاد دانشگاه بسیار آرام و متین، در صورت مصرف این قارچ‌ها، در عرض چند ساعت به قدری در شخصیتش تغییر ایجاد شود که فرزند خود را به قتل برساند و تا پایان عمر پشیمانی به وجود آورد.

قارچ‌های آمانیتا و خطر مرگ با از کار افتادن کبد

این متخصص طب اورژانس افزود: قارچ دیگری به نام «قارچ های آمانیتا» وجود دارد که باعث اسهال و استفراغ در فرد مصرف کننده می‌شود. اگر این عوارض بعد دو ساعت خود را نشان دهند با یک سرم تراپی درمان انجام می‌شود.

وی با اشاره به «قارچ های آمانیتا» افزود: اما اگر این عوارض بیشتر از شش ساعت بعد مصرف خود را نشان دهند، معمولا تا دو روز ادامه خواهند داشت و به یکباره تمام می شوند اما باعث از کار افتادن ناگهانی کبد و در نتیجه مرگ خواهند شد.

اگر با قارچ مسموم شدید با اورژانس تماس بگیرید

معاون آموزش و اعتبار بخشی سازمان اورژانس کشور ادامه داد: اگر علائم این مسومیت‌ها بسیار شدید بود؛ باید با اورژانس تماس گرفت تا همکاران ما بلافاصله برای درمان اقدام کنند.در غیر این صورت باید سریعا به مرکز درمانی مراجعه کرد.

نوری خطاب به افراد محلی و طبیعت‌گردان گفت: برخی قارچ های سمی توسط مراکز مربوطه شناسایی شده‌اند اما چون همه قارچ‌ها هنوز شناسایی نشده‌اند به مردم هشدار می دهم که تصور نکنند قارچ‌ها را می‌شناسند؛ زیرا اکثر قارچ های وحشی سمی بوده و نمی توان آنها را از ظاهر تشخیص داد.

وی در پایان از مردم خواست که به هیچ وجه قارچ‌های وحشی را که در طبیعت یافت می‌شوند مصرف نکنند. همچنین در صورت مصرف سریعا آن را استفراغ کرده و بیمارستان مراجعه کنند.

٢٣٣٢٣٦

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902629

دیگر خبرها

  • سه جریان مخالف استاد مطهری
  • انواع قارچ‌های خطرناک را بشناسید
  • اجرای طرح بانو توانا در رشته‌های آبی وشنا درکشور
  • برگزاری یادواره شهدا همراه با تشییع پیکر شهید«فیضی زاده»
  • تفکرات شهید مطهری به نسل آینده منتقل شود
  • وعده صادق موجب افتخار جهان اسلام شد
  • علائم فشار خون بالا را بشناسید
  • پاسخ به شبهات نسل جوان رسالت خطیر معلمان و اساتید است
  • علم و فناوری دانشمندان ایرانی عامل موفقیت عملیات «وعده صادق» بود
  • عوارض اختلال افسردگی مزمن چیست؟/ راهکارهای درمان را بشناسید