Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-04@17:06:37 GMT

ساماندهی پشت گذر نواب در نیمه راه

تاریخ انتشار: ۲ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۴۲۳۷۳۴

ساماندهی پشت گذر نواب در نیمه راه

همشهری آنلاین - بهاره خسروی : طرح ساماندهی گذر پشت بزرگراه نواب تقریباً از ۴ سال پیش در دستور کار شهرداری منطقه ۱۰ قرار گرفت؛ طرحی که برنامه‌های مطالعاتی و آسیب‌شناسی آن ۲سال زمان برد و از سال ۱۳۹۸ به مرحله اجرا رسید و حالا تمرکز مدیریت شهری منطقه نگهداشت آن با مشارکت اهالی است. در این گزارش درباره نتایج مثبت و منفی طرح با معتمدان محلی گفت‌وگو کرده‌ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نگهداشت محله با مشارکت اهالی

به گفته مدیر پروژه اجرای طرح ارتقای منظر شهری و ساماندهی گذر پشت بزرگراه نواب با هدف کاش آسیب‌های اجتماعی و شهری و افزایش امنیت اهالی که سال ۱۳۹۹ به پایان رسید، این روزها مهم‌ترین اقدام توجه به نگهداشت محله است که مشارکت اهالی را می‌طلبد.

«‌امیر قاسمی» در این‌باره می‌گوید: «‌یکی از مسیر‌های طولانی و پرآسیب منطقه مسیر پشت گذر بزرگراه نواب صفوی است که انجام هر اقدام و فعالیت در این محدوده نواحی سه‌گانه شهرداری منطقه را درگیر می‌کند. به همین دلیل، معضلات و آسیب‌های اجتماعی آن دغدغه همه مسئولان شهری منطقه از شهرداران، مدیران محله‌ها و شورایاران و حتی ساکنان این محدوده بود که در جلسات بررسی روند اجرای طرح از نظرات همه آنها استفاده کردیم.»

به گفته قاسمی، برای ساماندهی و نگهداشت این پروژه نیاز به ۲۰‌درصد فعالیت‌ عمرانی، ۳۰‌درصد خدمات شهری و ۵۰‌درصد مشارکت اهالی است: «همه سعی ما جلب رضایت اهالی و فراهم کردن زمینه‌های مشارکت آنها و پررنگ شدن اداره شهر با حمایت و همراهی شهروندان است.»

او درباره تأمین نبودن روشنایی معابر و خیابان‌های محدوده پشت گذر بزرگراه نواب صفوی توضیح می‌دهد: «‌با پایش انجام شده روشنایی همه کوچه‌ها تأمین شده است. در این میان فقط روشنایی کوچه گلبن شمالی نسبت به بقیه قابل قبول نیست. آن هم به این دلیل که داخل این کوچه حسینیه‌ای هست که هر وقت چراغ‌های آن روشن باشد کوچه روشنایی خوبی دارد.»

قاسمی از اهالی ساکن در این محدوده دعوت می‌کند تا برای ایجاد چهره زیبای محله و طرح ارتقای منظر شهری و ساماندهی گذر پشت بزرگراه نواب صفوی پیشگام باشند و در صورت بروز مشکل با شماره ۹۶۰۱۹۸۰۰ تماس بگیرند و مستقیم با مدیر این طرح در تماس باشند.

 به تلاش بیشتری نیاز هست

بخش وسیعی از طرح بزرگراه نواب صفوی و مجتمع‌های آن در منطقه ۱۰ شهرداری و نواحی سه‌گانه آن واقع شده. این محدوده با توجه به وجود فضاهای بی‌دفاع شهری زیاد با مشکلاتی مانند نبود امنیت اجتماعی، دزدی، کیف‌قاپی و مزاحمت‌های خیابانی دست به گریبان است. با اجرای طرح ساماندهی پشت گذر بزرگراه نواب صفوی قرار بر تغییر این اوضاع و احوال بود.

دبیر دبیران شورایاری منطقه ۱۰ و محله سلسبیل درباره نحوه اجرای این طرح در محله‌اش توضیح می‌دهد: «طرح ساماندهی پشت گذر بزرگراه نواب صفوی ۸ فاز داشت که ۲فاز آن سهم‌محله سلسبیل بود. تأمین روشنایی در بخش‌های بی‌دفاع شهری، اجرای عملیات رنگ‌آمیزی روی دیوارهای فرسوده و آلوده و تأمین پارکینگ‌های محلی از اقدامات خوبی بود که در محله سلسبیل در قالب این طرح اجرا شد.»

به گفته «‌سید مسعود قریشی» با وجود همه کارهای انجام شده هنوز در نواحی یک و ۲ و محله‌های امام خمینی(ره) و بریانک نیاز به کار بیشتری برای جلب رضایت اهالی است.

 تأمین روشنایی و ساماندهی مغازههای متروک

محله امام خمینی(ره) در ناحیه ۲ یکی از همسایه‌های بزرگراه نواب با بافت‌ریزدانه و فضا‌ی شهری دندانه‌وار است که باعث ایجاد اختلال در رفت‌وآمد اهالی به‌ویژه بانوان، کودکان، نوجوانان و سالمندان می‌شود و اهالی نگران کمین زور‌گیران یا معتادان هستند.

دکتر«‌علیرضا سلمانی» دبیر شورایاری این محله، با گلایه از شرایط موجود می‌گوید: «همچنان بسیاری از کوچه‌های محله ما در ساعت‌های تاریکی هیچ روشنایی و چراغی ندارد و خانم‌ها اغلب با نگرانی و دلهره از خانه خارج می‌شوند. برای مثال، کوی فرهنگیان و بوستان خبرنگار از بخش‌های تاریک محله است. تعدادی مغازه متروک و رها شده داریم که همچنان معتادان و اراذل و اوباش از این اماکن برای مصرف موادمخدر استفاده می‌کنند.»

‌ تردد زیاد زباله‌گردها در دل کوچه‌پسکوچه‌ها و مشکل تأمین پارکینگ و نبود فضای مناسب برای بازی بچه‌ها از دیگر مشکلات در محله امام خمینی(ره) است که سلمانی از آنها نام می‌برد و می‌گوید: «‌همچنان نیازمند گشتزنی‌ مأموران نیروی انتظامی به‌ویژه شب‌ها برای تأمین امنیت اهالی و مأموران شهرداری برای نظارت بر کارهای انجام شده هستیم.»

 تاریکیهای دردسرساز

سهم‌محله بریانک در ناحیه یک از آسیب‌ها و تبعات اجتماعی همسایگی با بزرگراه نواب صفوی نسبت به سایر محله‌ها بیشتر است. دبیر شورایاری‌ محله بریانک از شرایط موجود در محله‌اش گلایه می‌کند: «گذر پشت بزرگراه نواب صفوی ‌با وجود همه صحبت‌ها و وعده‌ها برای اجرای طرح ساماندهی همچنان در تاریکی به سر می‌برد و بیشتر کوچه‌ها و معابر اصلی روشنایی چندانی ندارند. پل عابرپیاده ابتدای بلوار شهید رضایی، خیابان صفدری، محبوب مجاز و... به خفت‌گیری، دزدی و ایجاد مزاحمت‌های شبانه میان اهالی دامن می‌زند. اهالی از نبود امنیت هنگام‌ تردد شبانه هم گلایه دارند.»

«حسن ابراهیمی» از نبود تعداد کافی سطل زباله در کوچه‌های این محله و لزوم اصلاح ساختار نهرهای خیابان صفدری و محبوب مجاز هم می‌گوید و می‌افزاید: «‌قرار بود اجرای طرح ساماندهی پشت گذر نواب گره‌گشای این مشکلات شهری هم باشد.»

کد خبر 658452 برچسب‌ها منطقه ۱۰ طرح‌های عمرانی شهرداری

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: منطقه ۱۰ طرح های عمرانی شهرداری مشارکت اهالی طرح ساماندهی اجرای طرح منطقه ۱۰ کوچه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۲۳۷۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهردار تهران: اتصال بزرگراه یادگار امام به بروجردی و آزاد راه ساوه | امروز پاتوق معتادان متجاهر در تهران نداریم

دعلیرضا زاکانی در دیدار با شهروندان محله یافت‌آباد در مسجد جامع چهارده معصوم با بیان اینکه کمتر از سه سال از شروع به کار ششمین دوره مدیریت شهری گذشته است، افزود: سعی کردیم تهرانی که تحویل خواهیم داد با آنچه تحویل گرفته‌ایم، متفاوت باشد. زمانی بیشترین خدمات و امکانات در نیمه شمالی تهران متمرکز بود. تلاش کردیم فاصله بین شمال و جنوب را کم کنیم. از مرداد سال ۱۴۰۱ پویش «امیدوافتخار» را آغاز کردیم تا هر هفته در یکی از مناطق ثمره خدمات را تقدیم شهروندان کنیم. تا امروز حدود ۱۲۰ پویش برگزار شده است.

زاکانی ادامه داد: یکی از رویدادهای «امیدوافتخار» که در منطقه ۱۸ برگزار شد، افتتاح ۳.۷ کیلومتر از بزرگراه شهید بروجردی بود. این پروژه سال‌ها رها شده بود. در مدیریت شهری قبلی روی بعضی از پل‌ها خاک ریخته بودند و می‌خواستند روی آن درخت بکارند! چون تصور نمی‌کردند، بتوان این پروژه‌ها را دنبال و تکمیل کرد.

او با اشاره به هزینه‌کرد اعتبارات برای تکمیل پروژه‌های شهری، تصریح کرد: برای تکمیل ۱۰۰ پروژه نخست پویش «امیدوافتخار»، بالغ بر ۱۷۸ هزار میلیارد تومان هزینه شده است. بالای ۸۰ درصد این پروژه‌ها در مدیریت شهری ششم آغاز شده و کسر قابل توجهی از آن‌ها متعلق به مردم جنوب پایتخت و پایین خط میدان انقلاب است.

اتصال بزرگراه یادگار امام به بزرگراه بروجردی

شهردار تهران با بیان اینکه یکی از مشکلات منطقه ۱۸ با توجه به همه استعدادها، این بود که در «بن‌بست» حمل‌ونقلی قرار داشت، اضافه کرد: به همین دلیل پروژه تکمیل ادامه بزرگراه «یادگار امام» آغاز شد. این بزرگراه به‌زودی به بزرگراه شهید بروجردی متصل و در نهایت به آزادراه ساوه مرتبط خواهد شد. به این ترتیب مناطق ۹ و ۱۸ از شرایط بهتری در حوزه حمل‌ونقل بار و مسافر برخوردار می‌شوند.

زاکانی تصریح کرد: امسال پروژه امتداد یادگار امام تا میدان فتح افتتاح شود و شرایط جدیدی را برای منطقه ۱۸ فراهم کرده و بخشی از محرومیت در این منطقه رفع شد. همچنین بخش قابل توجهی از پروژه باغ‌راه حضرت زهرا(س) هم امسال افتتاح می‌شود. همین حالا چند پیمانکار با هم در این پروژه در حال فعالیت هستند. باغ‌راه حضرت زهرا(س)، به طول ۹.۵ کیلومتر دو منطقه ۱۷ و ۱۸ را به هم متصل کرده و یک محل بی‌دفاع شهری را به فضای سبز و دیگر کاربری‌های فرهنگی و تفریحی بدل می‌کند.

او اضافه کرد: آن‌طور که شهردار منطقه ۱۸ گزارش داده است، در این ۲ سال، بالغ بر پنج همت پروژه‌های محلی در منطقه ۱۸ افتتاح شده است. مناطق جنوبی پایتخت، فوق‌العاده باارزش هستند و باید به آنها توجه کرد. ما بدهکار مردم هستیم و تمام تلاش خود را برای خدمت به آنها انجام می‌دهیم. اما به دعا و پشتیبانی مردم برای خدمت و آبادانی نیاز داریم.

شهردار تهران با اشاره به اجرایی شدن پویش «من شهردارم»، تصریح کرد: سال ۱۴۰۱، شهروندان بالغ بر ۱۳۰۰ پروژه توسعه محلی را به ارزش ۴هزار میلیارد تومان انتخاب کردند. سال گذشته اغلب این پروژه‌ها به اتمام رسید. ۳۵۰ هزار نفر از شهروندان در پویش «من شهردارم» شرکت کردند. سال ۱۴۰۲، میزان مشارکت مردم در پویش «من شهردارم» به یک میلیون و سیصد و پنجاه هزار نفر رسید. آنها بالغ بر ۳هزار و سیصد پروژه را به ارزش حدود ۸ همت انتخاب کردند. این پویش نمودار روشنی از مدیریت مشارکتی و پیوستگی به متن جامعه است.

نسبت به معتادان شهر بی تفاوت نیستیم

زاکانی به طرح ساماندهی معتادان متجاهر هم اشاره کرد و گفت: در روددره فرحزاد، شوش، هرندی و برخی مناطق دیگر، عده‌ای با شرایط بدی در حال زندگی بودند. بعضی‌ها در دوره قبل معتقد بودند نباید کاری به معتادان متجاهر داشت و این نوعی زیست شهری است. ما اما نسبت به این آسیب اجتماعی بی تفاوت نبودیم. امروز هیچ محل تجمعی برای معتادان متجاهر در تهران باقی نمانده است. ممکن است چند معتاد متجاهر گوشه‌ای از شهر رها شده باشند؛ که ما به دنبال ساماندهی همه آنها هستیم. با همکاری دولت و شهرداری یک کار مشترک در زمینه آسیب‌های اجتماعی شروع شده است.

کد خبر 848994 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها علیرضا زاکانی شهردارى تهران شهردار بزرگراه اعتیاد - معتاد

دیگر خبرها

  • اجرای ۱۵ طرح عمران شهری در سلماس 
  • شهردار تهران: اتصال بزرگراه یادگار امام به بروجردی و آزاد راه ساوه
  • آغاز طرح بازآفرینی شهری محله جامی اصفهان
  • بزرگ‌ترین فرودگاه جهان در دبی/ هلند میزبان آینده‌نگرترین محله دنیا
  • ساماندهی کودکان گل‌فروش در مسیر بهشت‌زهرا
  • شهردار تهران: اتصال بزرگراه یادگار امام به بروجردی و آزاد راه ساوه | امروز پاتوق معتادان متجاهر در تهران نداریم
  • ساماندهی کودکان گل‌فروش از بزرگراه شهید هاشمی و بهشت‌زهرا
  • رنگارنگ‌ترین محله‌های شهری جهان
  • تسهیل در روند اجرای آزادراه شهید شوشتری ظرف ۱۰ روز آینده
  • اجرای طرح ساماندهی کودکان گل فروش حاشیه بزرگراه شهید هاشمی و بهشت زهرا (س)